OFERTA WESELNA 2017/2018
wesele | noclegi | poprawiny

Znajdujemy się w samym centrum Kościerzyny przy drodze krajowej A20, 200m od dworca autobusowego, 1,4 km od Dworca PKP i 50m od Starego Miasta.
- Posiadamy 3 sale bankietowe dla 300 osób oraz 30 pokoi z łazienkami i TV, dla max. 75 osób
WESELE W HOTELU GRYF TO:
- organizacja przyjęcia w dogodnej lokalizacji
- bogate i smaczne menu oparte na tradycyjnej kuchni kaszubskiej i polskiej
- pomoc przy organizacji oprawy muzycznej, dekoracji, fotografa i kamerzysty oraz innych dodatkowych atrakcji podczas wesela
- możliwość noclegu nawet dla 75 osób
- możliwość organizacji poprawin
CENNIK WESELNY:
|
POLSKIE |
KASZUBSKIE |
MENU: |
160 ZŁ |
180 zŁ |
NOCLEG: |
140 zŁ |
140 zŁ |
Dodatkowe informacje o ofercie:
- cena menu za osobę dorosłą; dzieci w wieku 4-10 lat: 50% ceny wybranego menu; dzieci do lat 3: GRATIS, obsługa 50% ceny wybranego menu
- przyjęcie weselne do 04:00, każda następna rozpoczęta godzina dopłata 250zł
- poprawiny do 6h, każda następna rozpoczęta godzina dopłata 100zł
- Apartament dla Pary Młodej GRATIS
- cena za pokój dwuosobowy bez śniadania zawierająca specjalne rabaty
- nocleg dla dziecka do 3 lat bezpłatnie w łóżku rodziców , bez śniadania
- nocleg dla dziecka 4-10 lat 60zł /1 noc na dostawce bez śniadania
Menu Polskie – 160zł/os.
Obiad
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół królewski z kluseczkami
- Krem z białych warzyw
- Ryż z białym sosem i rodzynkami oraz gotowanym kurczakiem (120g)
Mięsa na półmiskach (trzy do wyboru):
- De volaille z masełkiem i pietruszką
- Zraziki wieprzowe w sosie własnym
- Sakiewki z kurczaka faszerowane szpinakiem
- Kotlety drobiowe zapiekane z serem
- Kotlety schabowe
Dodatki na półmiskach (dwa do wyboru):
- Ziemniaczki z koperkiem
- Ziemniaczki opiekane
- Ziemniaczki puree
- Kasza gryczana
- Frytki
Surówki na półmiskach (dwie do wyboru):
- Sezonowa
- Z białej kapusty i papryki
- Marchewka z jabłkiem
- Z kiszonej kapusty
- Z ogórków kiszonych i cebulki
- Buraczki na słodko
- Buraczki z chrzanem
Ciasta na paterach (cztery do wyboru):
- Jabłecznik
- Sernik pod pierzynką
- Sernik z rodzynkami
- Ciasto kokosowe
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto cytrynowe
- Ciasto z owocami
- Ciasto z galaretką
Kolacja na zimno
- Lustro wędlin
- Deska serowa
- Sałatka wiejska
- Sałatka z wędzoną rybą
- Sałatka jarzynowa
- Pstrąg wędzony
- Dorsz w galarecie
- Świeże warzywa
- Koreczki śledziowe
- Marynaty
- Tymbaliki drobiowo-wieprzowe
- Smalec ze skwarkami w gliniakach
- Ogórki kiszone w gliniakach
- Pieczywo
- Masełko tradycyjne i czosnkowe
Zupa po północy (jedna do wyboru):
- Żurek na białej kiełbasie z jajkiem
- Zupa gulaszowa lekko pikantna
- Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Napoje:
- Kawa, herbata (bez ograniczeń)
- Woda z cytryną (bez ograniczeń)
Menu Kaszubskie – 180zł/os.
Obiad
Przystawka (jedna do wyboru):
- Pulka ze śledziem
- Pasztet domowy z żurawiną
- Carpaccio śledziowe z konfiturą z jabłek
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół królewski z kluseczkami
- Zalewajka kościerska
- Zupa brukwiowa na gęsinie (sezonowo)
- Kartoflanka
- Ryż z białym sosem i rodzynkami oraz gotowanym kurczakiem (120g)
Mięsa na półmiskach:
- De volaille z masełkiem i pietruszką
- Zraziki po kościersku
- Sakiewki drobiowe nadziewane pieczarkami
- Kaczka na modrej kapuście
Dodatki na półmiskach:
- Ziemniaczki z koperkiem
- Ziemniaczki opiekane w ziołach
- Różyczki puree
- Kasza gryczana
- Ziemniaki po kaszubsku (z boczkiem i cebulką)
Surówki na półmiskach:
- Z białej kapusty i papryki
- Marchewka z jabłkiem
- Z kiszonej kapusty
- Buraczki na słodko
- Buraczki z chrzanem
Słodki kącik:
- Chrusty, pączki
- Sernik pod pierzynką
- Kuch kaszubski z owocami sezonowymi
- Strucla z makiem
- Owoce sezonowe
Napoje:
- Kawa, herbata (bez ograniczeń)
- Woda z cytryną (bez ograniczeń)
Kolacja na zimno
Ryby na półmiskach:
- Śledzik ze śliwką lub żurawiną
- Śledzik w occie
- Śledzik w oleju
- Dorsz w galarecie
- Pstrąg wędzony
- Szczupak pieczony
- Łosoś w sosie koperkowym
Kramik kaszubski:
- Swojskie szynki i boczek
- Wiejskie kiełbasy
- Mięsa pieczone
- Pasztet domowy z żurawiną
- Smalec ze skwarkami w gliniakach
- Ogórki kiszone w gliniakach
- Pieczywo
- Masełko tradycyjne i czosnkowe
Sałatki:
- Jarzynowa
- Wiejska
- Z wędzonym pstrągiem
Kolacja na ciepło
Zupa po północy (jedna do wyboru):
- Żurek na białej kiełbasie z jajkiem
- Flaczki wołowe
- Kaszubska rozgrzewajka (na czerwonej papryce)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Mięsa na półmiskach:
- Klopsiki rybne w sosie pomidorowym
- Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym
- Żeberka w miodzie
- Żeberka w piwie
Dodatki na półmiskach:
- Ziemniaczki z wody
- Ziemniaczane półksiężyce
- Warzywa gotowane
- Marchewka z groszkiem
Poprawiny dopłata 50zł/os. (do 6h)
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z makaronem
- Ogórkowa
- Grzybowa z grzanką
Dania, które zostały z wesela
Poprawiny w formie grilla dopłata 90zł/os. (do 6h)
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z makaronem
- Ogórkowa
- Grzybowa z grzanką
Dania, które zostały z wesela
Dania z grilla:
- Szaszłyki drobiowe
- Krupnioki z cebulką
- Kiełbaski
- Ziemniaki w folii
- Warzywa z grilla
- Musztarda, ketchup, sos tzatziki
Dodatkowo płatne:
- Tort weselny od 95zł/kg
- Dzik pieczony z sosem 1000zł/80 osób
- Soki/napoje gazowane bez ograniczeń podczas wesela 25zł/os
- Soki/napoje gazowane 1l/os. podczas poprawin 15zł/os
- Dekoracje – indywidualna wycena
- Alkohol zgodnie z cennikiem
- W przypadku własnego alkoholu korkowe 10zł/os
Napoje alkoholowe
- Whisky 0, 7 l – 100 zł
- Żubrówka 0, 5 l – 40 zł
- Wyborowa 0, 5 l – 40 zł
- Wino domu 0, 75 l – 35 zł
- Piwo butelkowe (Specjal, Tyskie, Warka) 0.5 l – 5 zł
- Piwo Żywiec 0, 5 l – 5,50 zł
- Piwo Kościerskie 0, 5 l – 8 zł
Całkowity kosztorys uroczystości uzgadniany jest indywidualnie po zapoznaniu się z oczekiwaniami i potrzebami Młodej Pary oraz opisany szczegółowo w zawieranej umowie o wykonanie bankietu weselnego.